Minesota održala čas košarke Denveru: Nikolu Jokića nikad niste vidjeli ovako razoružanog i bespomoćnog

Minesota održala čas košarke Denveru: Nikolu Jokića nikad niste vidjeli ovako razoružanog i bespomoćnog

Minesota je održala čas Denveru sa 106:80, povela je sa 2-0 i sa dva brejka seli seriju na svoj parket. Raspala se igra šampiona, koji su bili apatični i letargični, naspram razgoropađenih gostiju. Jedan snimak najbolje oslikava cijeli meč.

Naz Rid bio je motivisan kao nikada prije u karijeri, proglašen je za najboljeg šestog igrača lige i klasu je potvrdio baš protiv Jokića. U odsustvu Rudija Gobera, imao je briljantnu rolu u odbrani, ali i napadu.

Ubacio je 14 poena uz pet skokova i četiri blokade. Izdvojio se jedan napad Nikole Jokića kog je dva puta ukrotio pri šutu, a onda ga je i natjerao na još jedan, još teži pokušaj, iz kog je pokupio loptu nakon promašaja.

Sa kakvim je mentalitetom ušao u meč, svjedoči još jedna situacija. Ubacio je trojku, poslije koje je munjevito prišao Jokiću, ne dozvolivši mu ni da prenese loptu kako želi.

Meč je obilježila svađa Melouna sa sudijama, Džamal Marej ih je gađao, a Entoni Edvards je dobio skandiranja “MVP”, prenosi Sportal.

Nikola Jokić meč je završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, dok su Edvards i Tauns na drugoj strani imali po 27 poena. Edvards je dodao sedam asistencija, Tauns 12 skokova, dok je Aleksander-Voker imao 14 poena, koliko je imao i Rid. U Denveru je Gordon imao 20 poena, Porter je bio na skromnih devet, a Džamal Marej na samo osam poena uz 13 skokova.

Sljedeći meč igra se 11. maja u 3.30 po srpskom vremenu, u noći između petka i subote.

CATEGORIES
Share This