LOZNIČKI VETERANI POBJEDNICI TREĆEG MALONOGOMETNOG TURNIRA „GORAN MAKSIMOVIĆ – PALA“

LOZNIČKI VETERANI POBJEDNICI TREĆEG MALONOGOMETNOG TURNIRA „GORAN MAKSIMOVIĆ – PALA“

Ekipa veterana fudbalskog kluba Sloga Straža iz Loznice pobjednik je trećeg Memorijalnog fudbalskog turnira veterana „Goran Maksimović – Pala“, koji je odigran u Loparama.

U drugoj utakmici turnira savladali su ekipu veterana fudbalskog kluba Majevica iz Lopara rezultatom 5:1, a potom odigrali neriješeno 2:2 sa ekipom veterana fudbalskog kluba Partizan iz Beograda.
U prvoj utakmici ekipa Majevice i Partizana odigrana je neriješeno 2:2, pa je domaćin zauzeo treće mjesto.
Najbolji igrač turnira je Ivan Gajić iz ekipe Sloga Straža.
Turnir je otvorio načelnik opštine Lopare Rado Savić, a udarac na utakmicu Majevica – Partizan nastupio je Palin sin Ognjen Maksimović.
Načelnik Savić je izrazio zadovoljstvo uspješnom organizacijom turnira i najavio da će tako biti i sljedeće godine.
„Općenito, trebamo više ulagati u sport kao nešto što će mlade ljude, barem na neko vrijeme, razdvojiti od društvenih mreža, od onoga što je danas očito problem“, kazao je Savić.
Organizator turnira Radenko Marković kazao je da se turnir igra već treću godinu i da se na taj način čuva lik i djelo Gorana Maksimovića – Pale.
Posebnu zahvalnost uputio je ekipi Partizana iz Beograda, koja po treći put nastupa u Loparu i ekipi Sloge Straz iz Loznice, koja je prvi put učestvovala na turniru i osvojila ga.
Goran Kadinić – Kadina iz veterana fudbalskog kluba Partizan izrazio je poštovanje opštini Lopare koja je stajala iza Memorijalnog fudbalskog turnira veterana „Goran Maksimović – Pala“.

„Živimo u vremenu kada je nažalost puno zaborava, svi smo okupirani nekim svojim interesima pa zanemarujemo likove poput pokojnog gospodina Maksimovića koji je praktički pola života dao Majevici, poklonio fudbal, poklonio sport i dao dar mladosti da se ugleda“, istakao je Kadinić.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This