Lacio eliminisao Romu u Kupu Italije

Lacio eliminisao Romu u Kupu Italije

 

“Derbi dela kapitale“ počeo je sukobom navijača pred početak susreta, a završen sukobom fudbalera na terenu, nakon čega je Daniele Orsato podijelio tri crvena kartona.

U međuvremenu, borbena, ali ne pretjerano uzbudljiva utakmica odlučena je u 51. ninutu, odnosno par minuta prije toga kada je holandski tinejdžer u zadnjoj linije Rome Din Huijsen nesmotrenom reakcijom skrivio jedanaesterac.

Gol odluke postigao je Matija Zakanji i tako donio pobjedu svom timu, koji u posljednje vrijeme itekako zna kako da igra protiv najvećeg rivala.

Ovo je bio četvrti međusobni duel Lacija i Rome na kojem “vučica“ ne samo da nije slavila nego nije postigla ni gol. Jedan duel završen je 0:0, a preostala tri minimalnim pobjedama “lacijala”“.

Razlog za brigu Murinja je i povreda Paula Dibale, koji je nakon prvih 45 minuta ostao u svlačionici, pa je sada neizvjestan njegov nastup u nedjeljnom derbiju protiv Milana.

Duel na Olimpiku završen je uz koškanje igrača dva tima. Prvo je Pedro zaradio drugi žuti i crveni karton, potom je i Sardar Azmun isključen zbog udaranja Nikola Rovele, da bi poslije posljednjeg sudijskog zvižduka sudija Danijele Orsato pokazao crveni karton i Đanluki Mansiniju.

Agencije

CATEGORIES
Share This