Košarkašice Srbije saznale imena rivala u kvalifikacijama (FOTO)

Košarkašice Srbije saznale imena rivala u kvalifikacijama (FOTO)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila, Australije i Njemačke u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će biti održane naredne godine u Parizu, odlučeno je žrijebom u Šopronu.

Ovaj turnir će biti odigran u Rio de Žaneiru.

Na kvalikacionom turniru u Ksianu će pored Kine igrati i Novi Zeland, Francuska i druga selekcija iz američkih pretkvalifikacija. U Antverpenu će se za nastup na OI u Parizu boriti selekcije Belgije, Senegala, Nigerije i SAD. U Šopronu će igrati Mađarska, Španija, Japan i prva selekcija iz američkih pretkvalifikacija.

Srpske košarkašice žrijebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale nekadašnja srpska igračica Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Posljednje dvije reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate poslije američkih pretkvalifikacija koje će biti odigrane od devetog do 13. novembra ove godine.

Direktan plasman već su obezbijedile SAD kao svjetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbijediti još po dvije selekcije, dok će iz preostale dvije grupe plasman obezbijediti po tri nacionalna tima.

CATEGORIES
Share This