Juniori Fk Majevica iz Lopara osvojili prvo mjesto u Švajcarskoj

Juniori Fk Majevica iz Lopara osvojili prvo mjesto u Švajcarskoj

Na turniru u malom fudbalu, koji je odigran u švajcarskom gradu Cirih juniori Fudbalskog kluba Majevica iz Lopara su osvojili prvo mjesto pobjedom u finalnoj utakmici nad ekipom Fudbalskog kluba Republika Srpska iz Ciriha rezultatom 1:0.

Za ekipu Majevice su nastupila djeca rođena 2009. i 2010. godine, pod stručnim vodstvom trenera Velemira Marića.
Goran Novaković, potpredsjednik Fudbalskog kluba Republika Srpska iz Ciriha je izrazio veliko zadovoljstvo što su ugostili ekipu bratskog Fudbalskog kluba Majevica iz Lopara.

„Svi učesnici turnira su sa oduševljenjem pozdravili goste iz naše matice i svima je bilo drago što su nas podržali i prešli toliki put. Cilj nam je bio da djeca ponesu neki pehar odavde i da imaju uspomenu koja će im sigurno ostati u dubokom sjećanju. Juniorske ekipe iz Republike Srpske nemaju česte prilike da igraju protiv švajcarskih klubova“, rekao je Novaković.
On je naveo da su fudbaleri Majevice u šest odigranih utakmica na turniru imali i pobjeda i poraza, te da je veliko iznenađenje i radost bila kad su u finalu zaigrali Fudbalski klub Republika Srpska iz Ciriha i Fudbalski klub Majevica iz Lopara.

„Emocije u publici su bile veoma jake, prvi put se navijalo i za jedan i za drugi tim. Bilo nam je drago kad je zlatni pehar otišao za Lopare i ne samo zlatni pehar za osvojeno prvo mjesto na turniru, nego i pehar najboljeg golmana i najboljeg igrača turnira“, kazao je Novaković.

Novaković je uputio čestitke na osvojenom prvom mjestu ekipi Majevice u nadi da će dječaci pamtiti turnir cijelog života i ponijeti lijepe uspomene, uz obećanje da će organizator nastojati da bar jednom godišnje ugosti neki tim iz Republike Srpske i Srbije na jednom od turnira koji se organizuju u Švajcarskoj.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku i upravi Fudbalskog kluba Majevica što su uspjeli da organizuju dolazak juniora u Švajcarsku, opštini Lopare koja je podržala i pomogla u troškovima puta, Stojanu Stevanoviću, vlasniku hotela Siti u Brunenu koji je obezbjedio smještaj, te seniorskoj i juniorskoj ekipi Fudbalskog kluba Republika Srpska na organizaciji turnira.

Dejan Tešić, predsjednik Fudbalskog kluba Majevica, je izrazio zahvalnost organizatoru i istakao da je učešće na turniru od izuzetnog značaja kako za klub tako i za opštinu i Majevičane u dijaspori.

Opština Lopare

CATEGORIES
Share This