Jokić ponovo isključen, Nurkić nokautiran

Jokić ponovo isključen, Nurkić nokautiran

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić zaradio je novo isključenje u NBA ligi.

Desilo se to sinoć na utakmici protiv Čikaga nakon što je krajem poluvremena zaradio dvije tehničke greške. Ipak, Denver je na kraju slavio sa 114:106.

Jokić je na kraju imao svega četiri poena, što je najmanji broj još od 2020. godine. Srpski centar je isključen zbog prigovora nako što mu sudije nisu svirale očigledan prekršaj koji je napravio Nikola Vučević. Uslijedili su burni protesti centra Nagetsa, koji je na kraju završio u svlačionici.

„Prešao sam granicu, ali ponekad tom rečju ne pređete liniju“ ,rekao je Jokić.

Oglasio se i Mark Lindzi, šef sudijske ekipe.

„Obično javno ne govorimo ono što je igrač rekao, ali jezik koji je koristio došao je do nivoa koji je neophodan za isključenje“, istakao je Lindzi.

Noć je obiljžio i incident na utakmici između Finiksa i Golden Stejta. Najprgaviji igrač NBA lige Drejmond Grin je isključen u trećoj četvrtini nakon udaranja Jusufa Nurkića. On je iz čista mira žesto udario u glavu bh. košarkaša koji je završio na podu.

„Kao što znate, ja se ne izvinjavam za stvari koje sam namjeravao da uradim, ali se izvinjavam Jusufu jer nisam namjeravao da ga udarim“, rekao je Grin poslije meča.

Inače, Sansi su slavili sa 119:116, a Nurkić je uz Devina Bukera (32) bio najzapaženiji sa 17 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This