Jokić kandidat za MVP nagradu u NBA ligi, prva prijetnja Dončić

Jokić kandidat za MVP nagradu u NBA ligi, prva prijetnja Dončić

NBA liga izbacila spisak od po tri kandidata za sedam individualnih nagrada u sezoni. Nikola Jokić je favorit za treće zvanje najkorisnijeg košarkaša najjače lige na svijetu (MVP).

Glavni konkurent biće mu dobar drug, Luka Dončić, koji brani boje Dalasa.

NBA liga je objavila spisak kandidata za sedam individualnih nagrada: MVP, najbolji defanzivac, igrač koji je najviše napredovao, “klač”, odnosno majstor za završnice, ruki godine, šesti igrač i trener sezone.

Nikola Jokić je među tri kandidata za MVP najjače košarkaške lige svijeta. Somborac je favorit, a u konkurenciji za najkorisnijeg igrača lige su i Luka Dončić (Dalas) i Šaj Gildžes Aleksander (Oklahoma).

Jokić je ove sezone u prosjeku za skoro 35 minuta davao 26,5 poena, a imao je 12,4 skokova i 8,9 asistencija, uz 1,4 ukradenu loptu. Nikola je, podsjetimo, već dva puta osvajao MVP priznanje, a po mnogim mišljenjima prošle sezone je oštećen kada titula nije završila u njegovim, već u rukama Džoela Embida. Ipak, našao je Jokić i prošle godine “utehu” jer je sa Denverom postao šampion i tako ispisao istoriju ovog kluba.

Nagetsi trenutno igraju četvrtfinale Zapada protiv lejkersa i vode sa 1:0 u seriji. Naredni meč je u noći između ponedjeljka i utorka po srpskom vremenu.

U konkurenciji za najboljeg defanzivca lige našli su se Bem Adebajo (Majami), Rudi Gober (Minesota) i Viktor Vembanjama (San Antonio).

Za nagradu u konkurenciji igrača koji je najviše napredovao, nominovani su: Tajriz Maksi (Filadelfija), Alperen Šengun (Hjuston) i Kobi Vajt (Čikago).

Za nagradu u konkurenciji rukija godine najveće šanse daju se Francuzu Viktoru Vembanjami iz Sparsa, a pretnja su mu Čet Holmgren (Oklahoma) i Brendon Miler (Šarlot), piše Sportal.

Za najboljeg šestog košarkaša lige ostali su u konkurenciji Malik Monk (Sakramento), Bobi Portis junior (Milvokij) i Naz Rid (Minesota).

Trojica asova za “klač” igrača godine, odnosno majstora završnice koji rješava teške situacije, su Stef Kari (Golden Stejt), Damar Derozan (Čikago) i Šaj Gildžes Aleksander (Oklahoma).

Za najboljeg trenera sezone, nominovani su Mark Degnolt (Oklahoma), Kris Finč (Minesota) i Džamal Mozli (Orlando).

S portal

CATEGORIES
Share This