Jokić je po ovom parametru rame uz rame sa Čembrlenom

 Jokić je po ovom parametru rame uz rame sa Čembrlenom

Centar Denvera Nikola Jokić iza sebe je imao još jedno sjajno veče u NBA ligi u kojem je izjednačio lični rekord po broju asistencija (18).

Jokić je bio najbolji košarkaš u redovima aktuelnog šampiona završivši meč protiv Nju Orelansa sa 26 poena, 18 asistencija i 16 skokova.

To nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Pelikansa – 115:110.

Jokić od 1990. godine ima četiri partije u kojima je postizao najmanje 25 poena uz po 15+ skokova i asistencija u tom periodu predvodi ligu.

Ukupno, izjednačio se na drugom mjestu sa Viltom Čemberlenom, a ispred je ostao samo Oskar Robertson sa čak 14 takvih utakmica.

Ujedno, izjednačivši rekord karijere po broju dodavanja za koš je ponovo dodao svoje ime na listu centara sa najviše asistencija u istoriji lige. Jokić drži treće, četvrto (18) i peto (17) mjesto na toj listi dok su prva dva mjesta rezervisana za pomenutog Čemberlena sa 21, odnosno 19 asistencija, piše B92.

Poređenja sa Čemberlenom pokazuju koliko dugo igrač poput Jokića nije viđen, a ako to nije dovoljno postoji još jedan statistički parametar. U posljednjih 40 sezona, Jokić ima sedam utakmica sa po najmanje 20 poena, 15 asistencija i 10 skokova. Svi ostali imaju samo jednu.

Agencije

CATEGORIES
Share This