Jokić i Dončić ispali iz novog takmičenja

Jokić i Dončić ispali iz novog takmičenja

Nakon lošeg početka u prve četiri utakmice, Nagetsi su izgubili od Hjuston Rokitsa rezultatom 105-86, čime su u seriji gostovanja ostvarili učinak od 1-4.

Kako se ovi porazi računaju za NBA Kup, ovo znači da su Nagetsi eliminisani i prije četvrtfinala pošto im se nije poklopio rezultat sa meča Pelikansa i Klipersa.

Naime, Nagetsi imaju grupni skor 10-6, ali gledano u NBA Kupu, završili su sa skorom 2-2 u grupnoj fazi, i to, poslije starta od 2-0. Ovaj poraz od Hjustona ih je eliminisao, a odlučili su posljednji minuti u kojima je domači tim napravio razliku od 19 poena.

Tako, čekao se meč između Nju Orleansa i Los Anđeles Klipersa kasno u petak. Postojao je scenario u kojem bi svaki tim iz Grupe B mogao završiti 2-2, pa bi odlučivala koš razlika. Ali, čak i u tom scenariju, koji bi zahtijevao da Klipersi pobijede Pelikanse i Maveriksi pobijede Rokitse u utorak, Denverova negativna razlika od 10 poena matematički ne bi mogla da donese prolaz dalje, navodi Telegraf.

Takođe, pobjeda Nju Orleans Pelikansa nad Los Anđeles Klipersima znači i elimnaciju za Luku Dončića i Dalas.

Denver završava učešće u turniru sa skorom 2-2 i sada se nalazi na trećem mjestu u Zapadnoj Grupi B.

Da podsjetimo, osam timova prolazi u nokaut rundu: šest timova sa najboljim učinkom iz svojih utakmica u grupnoj fazi i dvije “vajld karte”. Tim iz svake konferencije sa najboljim skorom u utakmicama grupne faze, ali koji je završio drugi u svojoj grupi.

Srposkainfo

CATEGORIES
Share This