Jokić i Denver moraju bolje – Edvards briljirao, brejk Minesote!

Jokić i Denver moraju bolje – Edvards briljirao, brejk Minesote!

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Minesote Timbervulvs 99:106 na startu polufinala Zapadne konferencije.

Nikola Jokić i Nagetsi nisu odigrali najbolju partiju i Vulvsi apsolutno zasluženo dolaze do brejka u prvoj utakmici serije, 0-1.

Jokić je postigao 32 poena, imao je osam skokova i devet asistencija, ali je i izgubio sedam lopti, dok je iz igre šutirao 11/25.

U šutu se nije proslavio ni Džamal Marej sa 6/14 i 17 poena, dok je Porter junior utakmicu završio sa 20 poena, uz 6/13 iz igre.

Kod gostiju iz Minesote, briljirao je Entoni Edvards sa 43 poena, Tauns je ubacio 20, ali su mnogo važnu ulogu igrali Naz Rid sa 16 poena, od čega 14 u poslednjoj deonici, kao i Rudi Gober sa dva veoma važna koša u ključnim trenucima utakmice.

Denver je odigrao utakmicu ispod proseka i ako želi do finala Zapada moraće dosta bolje.

Naredna utakmica igra se u utorak u 04.00.

Aktuelni šampioni otvorili su očajno utakmicu i gladni “vukovi” Minesote su to iskoristili za velikih 4:18. Briljirao je Entoni Edvards koji je postigao većinu poena ekipe.

Iako su pred početak serije analitičari govorili da je Minesotina klupa velika prednost u ovoj seriji, upravo se desilo obrnuto. Denver je ulaskom novih igrača, pre svega Redžija Džeksona, uhvatio dobar ritam i serijom 21:3 završio prvu deonicu.

Jokić je krajem četvrtine krenuo da igra kako zna i to se odrazilo na rezultat, 25:23.

U drugoj četvrtini gledali smo još tvrđu košarku. Ekipe su teško postizale poene, smenjivale su se u vođstvu, s tim što su Nagetsi na pauzu otišli sa +4, 44:40.

Po trećoj četvrtini je moglo da se vidi da ćemo gledati drugačiju košarku u odnosu na ono iz prvog perioda. Ekipe su se raspucale i to je više odgovaralo Minesoti.

Konli se uključio u igru, Edvards je nastavio gde je stao, a potom je ključnu ulogu imao Naz Rid. Najbolji šesti igrač lige je ubacio 14 od 16 poena u poslednjoj četvrtini, čime je trasirao put ka pobedi Timbervulvsima.

U završnici je i Rudi Gober postigao dva veoma važna šuta i Denver od toga nije uspeo da se oporavi.

Izvor: B92.Sport

CATEGORIES
Share This