Jedan od najboljih vaterpolista svijeta uzima srpski pasoš

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta uzima srpski pasoš

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Angelos Vlahopulos, Grk koji nastupa za Novi Beograd, se odlučio da postane Srbin, kako ne bi imali u klubu problem sa viškom stranaca.

„Podneli smo zahtev i očekujemo da to bude brzo pozitivno rešeno. Vlahopulos će biti registrovan ali neće biti licenciran dok ne dobije srpski pasoš i tada će imati pravo da igra kao domaći igrač“,  rekao je direktor kluba Slobodan Soro za Sportklub.

Pravila u srpskom šampionatu i regionalnoj ligi su takva da je klubovima omogućemo da se u portokolu nađu trojica igrača koji nemaju srpski pasoš.

Novi Beograd ih u ovom trenutku ima četvoricu. Pored Angelosa Vlahopulosa trenutno se kao stranci vode njegov sunarodnik Dimitrios Skumpakis, Alvaro Granados i italijanski golman Frančesko de Mikelis.

Dakle, sve skupa – četvorica. Jedan bi bio višak. Zašto su se u Novom Beogradu odlučili da baš on potencijalno propusti start sezone (otvaranje prvenstva je idućeg vikenda) razlog bi mogao da se nađe u činjenici da je Grk zbog privatnih problema propustio Svjetsko prvenstvo i taman dok riješi zavrzlame stiće i srpski pasoš, pa će kao domaći igrač nastupati za Novi Beograd, a možda promijeni i reprezentaciju, pa stavi kapicu Srbije.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This