EP: Poljska prejaka za Srbiju

EP: Poljska prejaka za Srbiju

Odbojkaši Srbije izgubili su od Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Bariju, poslije velike borbe i četiri seta, 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

 

Ekipa Igora Kolakovića imala je svoje šanse, naročito poslije prvog dobijenog seta, a meč je paraktično izgubila poslije maratonskog trećeg dijela igre, koji je Poljska dobila sa 36:34.

Tim Nikole Grbića u polufinalu Evropskog prvenstva igraće protiv Slovenije, dok su odbojkaši Srbije završili nastup.

Srbija odlično počela duel,iskoristila je nervozu i stegnutost Poljaka, koji su u prvom setu imali mnogo grešaka i čak 11 poena su “poklonili” srpskom timu.

Do kraja seta ekipa Igora Kolakovića uspjela je zadrži fokus i da poslije velike borbe povede u setovima.

U nastavku su se Poljaci probudili, smanjili su broj grešaka i veoma brzo demonstirali da će ovaj set biti riješen u njihovu korist.

Bolja igra u svim aspektima omogućila im je da se odlijepe na 10 poena viška, Srbija nije imala način i veoma brzo na semaforu je stajalo 1:1.

Treći set donio je pravi spektakl i veliku borbu, a u ovom maratonskom dijelu četvrtfinala vidjeli smo čak 70 poena i Srbiju koja je nekoliko puta uspjela da spasi set lopte. Prisebdnost je na kraju bila na strani Poljaka, koji su dobili maratonski set i praktično jednom nogom su bili u polufinalu.

Poslije mnogo trošenja, Srbija je na izmaku snage bila u 4.setu, a Poljska je na krilima adrenalina uspjela da napravi preokret i obezbijedi polufinale.

B92

CATEGORIES
Share This