Džajić: Drago mi je da poslije 24 godine Srbija ide na EP

Džajić: Drago mi je da poslije 24 godine Srbija ide na EP

– Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić izjavio je večeras u Leskovcu izjavio je da mu je drago da su „orlovi“ izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na EP, prvi put posle 2000. godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Srbija je takmičenje u Grupi G završila na drugom mestu sa 14 bodova, dok je Mađarska prva sa 18.

„Drago mi je da posle 24 godine Srbija ide direktno na EP. Ja sam rekao da neće biti lako, da više nema lakih protivnika. To se i obistinilo. Čestitam svima, stručnom štabu i igračima. Važno je da na EP napravimo mali pomak u odnosu na Svetsko prvenstvo. Srpski fudbal ima dobre igrače i može to da bude bolje nego što je u sadašnjem trenutku“, rekao je Džajić za RTS.

Direktor A tima Stevan Stojanović izjavio je da je Srbija zasluženo izborila plasman na EP 2024.

„Mislim da smo zasluženo na EP 2024. Javnost je bila sigurna da ćemo pobediti Bugare, izrodila se drama. Ono što smo obećali smo i ostvarili. Spremamo se za Evropsko prvenstvo“, rekao je Stojanović za RTS.

(Tanjug) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This