Do sada prošlo neopaženo: Nikola Jokić prvi košarkaš sa dva različita MVP trofeja

Do sada prošlo neopaženo: Nikola Jokić prvi košarkaš sa dva različita MVP trofeja

Nikola Jokić je vlasnik dva MVP trofeja NBA lige.

Amalo ko zna, pa čak i u Americi oba su fizički različita. Treći mu je “ukraden” i dodijeljen Džoelu Embidu. A kako je moguće da su dva Jokićeva trofeja različita?!

Pejton Votson, saigrač Nikole Jokića i jedan od najboljih mladih igrača Denver Nagetsa, otkrio je koliko Srbin zapravo voli košarku iako je on više puta isticao da mu je to samo posao, a da pravu ljubav prema nekom sportu gaji isklučivo prema svojim konjima i konjičkom sportu.

Naime, mladi Amerikanac je bio gost u Jokićevoj kući i prva stvar koju je primijetio jeste mjesto gdje srpski centar drži sve svoje trofeje.

– Kada sam ušao bio sam zapanjen MVP trofejema. Ima veliku vitrinu sa loptama, trofejima, mrežama, dresovima… Ali nevjerovatno – pogodi vas tek kada vidite drugi MVP trofej. Tada su ga fizički promijenili i to je bio jedini momenat kada možete da ga vidite, nisam imao priliku ranije da ga vidim – rekao je Votson u podkastu „The DNVR DNBA Show“.

Jokić i Votson sve više i češće sarađuju na terenu. Mladi Amerikanac ne krije da mu prijaju asistencije Srbina, te da iz meča u meč sve bolje čita njegove namjere koje donose važne pobjede Denveru.

Votson je ove sezone postao bitan igrač u Denverovoj rotaciji, a u prosjeku za 18 minuta na parketu bilježi 7,1 poen uz 2,8 skokova.

Agencije

CATEGORIES
Share This