Đoković sa svim Hrvatima ima pozitivan skor, osim sa jednim

Đoković sa svim Hrvatima ima pozitivan skor, osim sa jednim

Srpski teniser Novak Đoković će od 9 časova krenuti u pohod na 11. titulu Australijan opena, a protivnik u prvom kolu mu je mladi Dino Prižmić.

Igrao je srpski as preko 30 mečeva sa hrvatskim predstavnicima i većinom izlazio kao pobjednik iz tih duela. Ipak, jedan mu je stvarao probleme dok je servisima razvaljivao beton širom ATP tura.

Novak, do sada, nije imao prilike da igra protiv Prižmića, što je i prirodno shodno tome da je Dino tek na početku karijere i od njega se očekuje u narednim godinama da raste i stasava u ozbiljnu priču.

Sa druge strane, Đoković je igrao protiv osam tenisera iz Hrvatske, a protiv njih sedam ima pozitivan odnos pobjeda i poraza.

FOTO: JORGE REYES/EPA
FOTO: JORGE REYES/EPA

Četvorica su u penziji, jedan veoma rijetko igra singlove, dok su ostali još uvijek, manje ili više, prisutni na teniskoj sceni.

Protiv Marija Ančića ima 3:1, dok je protiv Ivana Ljubičića na 7:2.

Baš u toj staroj gardi leži Novakova mina, a ona se zove Ivo Karlović. Doktor Ivo je tri puta savladao najboljeg svih vremena, dok je Nole jednom slavio.

Đoković je po jednom igrao protiv Roka Karanušića i Borne Goja i obojicu dobio u tim međusobnim duelima.

Bornu Ćorića je, bez izgubljenog meča, četiri puta savladao, a sa 3:0 vodi protiv Ivana Dodiga koji se “bacio” u dubl vode i tamo pravi fenomenalne rezultate.

Najdužu istoriju susreta sa ljudima iz Hrvatske Novak ima protiv Marina Čilića sa kojim se sudario čak 21 put. Od toga, Đoković je čak 19 puta slavio, a Marin je uspjevao u dva navrata da prevagne i pobijedi.

Meč protiv Prižmića se igra u noćnom terminu u Australiji, a Nole još od 2014. godine nije izgubio u tom terminu na glavnoj areni u Melburnu, piše Telegraf.

Telegraf

CATEGORIES
Share This