ĐOKOVIĆ PIŠE ISTORIJU Rekord sve jači, ali je na jednoj ATP listi pao na drugo mjesto

ĐOKOVIĆ PIŠE ISTORIJU Rekord sve jači, ali je na jednoj ATP listi pao na drugo mjesto

Novak Đoković nastavio je da pomjera granice, počeo je 428. nedjelju na vrhu ATP liste. Odavno je postavio apsolutni rekord, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, sada ide po novi Rolan Garos i potvrdu dominacije u svijetu tenis

Na ATP listi je i dalje prvi, ali se na ATP listi uživo spustio na drugo mjesto i sad ga čeka velika borba da odbrani bodove i ostane na tronu.

Brani Novak titulu i 2.000 poena na grend slemu na šljaci. Imaće doduše Janik Siner veliku šansu da ga zamijeni na vrhu liste – Italijan brani samo 45 poena, pošto je prošle sezone izgubio već u drugom kolu.

Računica kaže da ako Srbin ne dođe do polufinala, Siner će 10. juna postati prvi reket svijeta. Italijan se takođe pita – ako se plasira u finale, dospjeće na prvo mjesto bez obzira na Đokovićev rezultat

Ako Đoković stigne do polufinala i u njemu izgubi, Janik bi sa drugim kolom ponovo dospio do vrha rang liste. U slučaju da Novak dođe do finala i u njemu izgubi, Sineru bi bilo potrebno da se plasira u polufinale kako bi obezbijedio prvo mjesto. Ako Srbin odbrani titulu, Siner mora biti finalista ako želi na prvu poziciju.

Novak je ušao u drugu nedjelju turnira i igra osminu finala protiv Argentinca Serundola, 23. nosioca turnira. Onda mu slijedi ukrštanje sa parom Fric – Rud

To dalje donosi ukrštanje sa parovima Zverev – Rune i De Minor – Medvedev, dok su sa druge strane kostura već formirani parovi četvrtfinala Cicipas – Alkaras i Dimitrov – Siner.

ATP lista od 27. 5.

Novak Đoković 9.960

Janik Siner 8.770

Karlos Alkaras 7.300

Aleksandar Zverev 6.305

Danil Medvedev 6.295

Andrej Rubljov 4.700

Kasper Rud 4.425

Hubert Hurkač 3.885

Stefanos Cicipas 3.700

Grigor Dimitrov 3.555

ATP lista se ove nedjelje ne formira jer je Grend slem u toku, ali ATP lista uživo nam donosi trenutni presjek. Siner je na listi uživo na vrhu zbog 355 novih bodova, Novaku je ostalo da odbrani još 1.800 bodova, a Karlos Alkaras brani 320 bodova, piše Sportal.

Danil Medvedev je zbog novih 190 bodova došao na četvrto mjesto i spustio Zvereva na peto, jer Nijemac brani još 520 bodova.

S portal

CATEGORIES
Share This