Dijana i Uroš iz Nevesinja prvi stigli na Gat

Dijana i Uroš iz Nevesinja prvi stigli na Gat

Trka uz brdo Gat kod Gacka prerasta u tradiciju. U kombinaciji trejl trke i klasičnog trčanja najbolje se ove godine snašao par iz Nevesinja- Uroš Gutić i Dijana Terzić, oboje članovi Atletskog kluba „Borac“ iz Banjaluke. Osim njih, dužinu staze 850 metara,  gdje je ciljna tačka na 1120 metara, savladalo je više od 300 učesnika. Adrenalina i dobrog druženja nije falilo.

I baš tako je bilo danas na Gatu- mjestu gdje se prepliće istorija, a koje je posljednje tri godine zahvaljujući Brdskoj trci, ponovo u žiži interesovanja. Oko 500 ljudi preplavilo je brdo, a  iz udruženja Gat i MZ Brljevo  naglašavaju da su prezadovoljni ovom manifestacijom.

Predsjednik Udruženja Gat Saša Nikolić rekao je da je u seniorskoj konkurenciji bilo više od 50 takmičara, djece od šest do 12 godina 40-ak, dok mališana koja su učestvovali u šetnji do cilja oko 200 na šta su, kako kaže, posebno ponosni.

„Prezadovoljan sam,  jer je za nijansu bilo bolje nego lani, od same organizacije pa do posjećenosti. Ovo je manifestacija koja zahtjeva ozbiljnu pripremu, a siguran sam, da već polako prelazi naš amaterski način organizacije, a svake godine, želimo da napredujemo. Drago mi je  bilo što je bilo ovoliko takmičara, a osim djece i rekreativaca imali smo i nekoliko profesionalaca, koji učestvuju na sličnim takmičenjima“, rekao je Nikolić.

Bila je to prilika i da se kako gatački tako i sportisti iz okolnih opština, ali i atletičari, oprobaju u zahjetvnoj trci.

„Posebno me raduje veliki broj djece, jer je cilj trke promocija prirode, zdravog načina života i kulturno- istorijskog mjesta , ali i našeg udruženja. Osim toga, važno je da se ovakve stvari dešavaju u ruralnom dijelu  naše opštine, pa makar jednom godišnje“, rekao je Nikolić.

Pobjednik Uroš Gutić
Foto: DirekT

Kod muškaraca nije bilo iznenađenja, pobijedio je Uroš Gutić koji ističe da se umorio jer je naporna staza sa dosta uspona.

„ I prošle godine sam bio prvi. Kada ideš jako zaista je naporna ova staza. Moje prolazno vrijeme bilo je malo bolje nego lani, a sa ovog divnog mjesta nosim najljepše uspomene. Atipična je trka jer nije ni klasični trejl, a nije ni obična trka jer je brdo “, rekao je Gutić.

Njegova djevjka Dijana Terzić je ovu zahtjevnu stazu istrčala je za osam muinuta i 41 sekundu.

„ Ovdje sam bila i prošle godine ali se nisam takmičila jer nije bilo ženske seniorske trke. Uživala sam u svakom metru, sa Gata su pogledi prelijepi, Gacko i priroda dvije su stvari koje ne smijemo razdvojiti. Radila sam neke uzbrdice za samu pripremu i presrećni se vraćamo u Nevesinje “, rekla je Terzić.

Spartakus

Jedan od trenera  u Univerzalnoj školi sporta i korektivne gimnastike „Spatrakus“ Nada Jovović rekla je da su maksimalno  podržali Brdsku trku Gat 2024. Ona je dodala da su jako srećni i ponosni što se ova trka održava na teritoriji opštine Gacko.

Brdska trka Gat
Škola sporta Spartakus, Foto: Direkt

„Rado smo prihvatili poziv udruženja Gat da budemo dio ove manifestacije. Uvijek podržavamo manifestacije koje imaju za cilj da okupe porodicu, gdje možemo vidjeti učesnike od dvije do 60-70 Godina. Mi idemo na ljetnu pauzu. Imali smo dosta aktivnosti I trka ali ova nam je najdraža i kruna je našeg ovogodišnjeg rada. Oko 140 prijavljene djece. Jako su se radovali“, naglasila je Jovović.

Posjećamo, Brdska trka gat 2024. organzuje se povodom Dana ustanka i Dana Opštine Gacko.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This