Crvena zvezda gostuje na jugu Republike Srpske

Crvena zvezda gostuje na jugu Republike Srpske

Duel Jadrana iz Herceg Novog i Crvene zvezde predstavljaće u srIJedu 18. oktobra, u trećem kolu C grupe pravi sportski praznik u Trebinju.

Vidjelo se na utakmici Jadrana sa imenjakom iz Splita koliko je bilo interesovanje i kakva je atmosfera vladala u susretu koji su Splićani srećno dobili. Utakmica počinje u 19 časova.

Poslije dva kola crnogorski šampion i srpski vicešampion su bez bodova i ovaj duel će biti prvi čini borbe za treće mjesto. Crvena zvezda je bila odlična protiv Jadrana u Splitu, pala je sopstvenim greškama u posljednjih deset minuta. Protiv Ferencvaroša je djelovala loše. Poslije vođstva 4:3 predala je ritam igre kvalitetnijem rivalu i bila ubjedljivo poražena 16:6.

– Nismo se tada držali dogovora. Jurili smo rezultat i samo ušli u seriju grešaka protiv tima koji je objektivno jedan od kvalitetnijih u grupi – podsjeća trener Aleksandar Filipović.

U srijedu će biti daleko neizvjesniji jer je riječ o timovima sličnog kvaliteta. Uz to biće i na tribinama navijača crveno-bijelih pa se očekuje spektakl.

– Jadran je bio kvalitetan i protiv Ferencvaroša sa 7:7 do samog finiša a protiv Splićana je propustio priliku makar za peterce. Ne čeka nas lak posao, imaće motiv pred svojim navijačima. Pojačani su odličnim Rusima Nagajevim i Holodom, tu je i Banićević koji je igrao za nas. Bolji su nego prošle godine i samo maksimalnom igrom možemo da ostvarimo uspješan rezultat – tvrdi Aleksandar Filipović, prenosi Sport klub.

Da podsjetimo Jadran je 2004. bio finalista Lige šampiona kada je poražen od Honveda a Crvena zvezda je 2013. osvojila ovo takmičenje.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This