Bogdanović se ispromašivao: Atlanta primila 150 poena i ubjedljivo poražena od Indijane

Bogdanović se ispromašivao: Atlanta primila 150 poena i ubjedljivo poražena od Indijane

Košarkaši Indijane nastavili su seriju odličnih partija u šampionatu NBA, a posljednja žrtva Pejsersa u njihovoj šestoj uzastopnoj pobjedi bila je ekipa Atlante za koju nastupa Bogdan Bogdanović, čija se odbrana slobodno se može reći raspala, 150:116.

Bio je to treći poraz Hoksa u poslјednjih pet mečeva, u večeri kada je Indijana zabilježila rekordnih klupskih 50 asistencija.

Malo je nedostajalo da postignu i rekord sezone po broju poena, ovo im je drugi najbolji skor, pošto su 21. novembra pobijedili istog protivnika sa 157:152.

– Sjajan broj asistencija, ostvarili smo rekord franšize, to samo govori o snazi i nesebičnosti igrača ovog tima – rekao je trener Pejsersa Rik Karlajl.

Indijana je od početka do kraja diktirala ritam i bila u prednosti, tako se se pobjeda uopšte nije dovodila u pitanje.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović u timu Atlante za nešto više od 23 minuta na terenu postigao je 16 poena uz četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte, ali i tri izgubljene.

Imao je svega 3/14 pri putu iz igre, i svega jedan uspešan od devet pokušaja za tri poena, ali je zato bio siguran sa linije penala, 9/10.

Dežonte Marej je postigao 30 poena, Trej Jang 13, a Džejlen Džonson 12 poena.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Majls Tarner sa 27 poena, Benedikt Maturin je postigao 18, a Brus Braun poen manje.

Tajris Halibarton je imao dabl-dabl učinak od deset poena i 18 asistencija.

CATEGORIES
Share This