Vukovar: Protest zbog napada na tinejdžere

Vukovar: Protest zbog napada na tinejdžere

Više od 200 ljudi okupilo se u centru Vukovara na protestu zbog napada na tinejdžere koje su u ovom gradu pretukli pripadnici navijačke grupe „Bed blu bojs“ jer im je zasmetala ekavica dvojice dječaka, prenosi portal Indeks.

Huligani su u prošlu subotu uveče pretukli petnaestogodišnjake koji su šetali preko mosta, a motiv premlaćivanja zvanično i dalje nije poznat.

Neki od napadnutih maloljetnika zadobili su teže povrede, zbog kojih su hospitalizovani u vukovarskoj i osječkoj bolnici, prenijeli su hrvatski mediji.

Policija je počela istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor, a neki od njih su navodno učestvovali u neredima u Grčkoj u kojima je poginuo jedan grčki navijač.

Na mostu na kojem se dogodio napad postavljeni su plakati sa porukama „Stop nasilju, stop mržnji. Vukovar je naš grad“ i „Stop nasilju u Vukovaru! Vukovar nije grad slučaj!“.

Јedna od učesnica protesta rekla je da su dvojica pretučenih dječaka zadobila frakture lobanje i da jedan od njih ima krvarenje u glavi.

– Trećem pretučenom dječaku je povrijeđena vilica, četvrti ima hematome po cijelom tijelu, a petom je polomljeno rebro. Roditelji su u 2024. gledali krv svoje djece na mostu u centru Vukovara – rekla je učesnica protesta.

Roditelji zahtijevaju hitno i bezuslovno pritvaranje preostalih napadača za kojima je raspisana potjernica, te izricanje maksimalnih zatvorskih kazni kao opomenu da to više nikada nikome ne padne na pamet.

(Agencije/foto: HRT)

CATEGORIES
Share This