Vučić zatražio podršku Pekinga u borbi za istinu o Kosovu i Metohiji

Vučić zatražio podršku Pekinga u borbi za istinu o Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je u razgovoru sa potpredsjednikom Kine Han Džengom u Njujorku podršku te zemlje u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

Vučić je napisao na “Instagramu” da je Dženga upoznao sa sve težom situacijom za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava.

Predsjednik Srbije je u razgovoru sa kineskim zvaničnikom na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN razmotrio niz pitanja, od trenutne geopolitičke situacije, zajedničkih napora na očuvanju mira, do nastavka jačanja prijateljskih i partnerskih odnosa dvije zemlje i srpskog i kineskog naroda.

Vučić je naveo da je bilo riječi o predstojećoj posjeti Kini sredinom oktobra, kada se očekuje potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini, što će, kako je istakao, drastično promijeniti i podići ukupne bilateralne odnose.

– Zamolio sam potpredsednika Dženga da prenese predsedniku Si Đipingu i Kini zahvalnost Srbije na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu – istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije se prethodno u Njujorku sastao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom, a imao je, kako kaže, i nezvanične susrete i sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država.

Srna

CATEGORIES
Share This