Vučić primio đake sa KiM: Hvala što volite Srbiju

Vučić primio đake sa KiM: Hvala što volite Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država nastaviti da pomaže narod i decu u južnoj pokrajini, i da će nakon izgradnje tri nove škole i pet vrtića, kao i obnove 29 škola na toj teritoriji nastaviti sa ulaganjima koliko je to moguće.

„Nastavićemo koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće, da ulažemo u vaš napredak. Za muzički kabinet koji vam je poteban, za koji ste me pitali, računajte da je rešeno. To je sitnica, u prethodne tri godine smo uradili potpuno nove tri škole i pet vrtića i obnovili 29 škola“, rekao je predsednik prilikom prijema učenika i nastavnika osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u opštini Zvečan sa KiM.

Vučić je naglasio da je posebno srećan što su deca sa KiM mogla da posete Beograd, vide hram Svetog Save kao i sve institucije, kako je rekao, njihove srpske države.

On se posebno zahvalio roditeljima, koji, kako je rekao, čuvaju svoju otadžbinu uprkos teškim uslovima u kojima žive na teritoriji KiM.

„Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju i brane svoju otadžbinu, što je se u najtežim uslovima teškog progona i svakodnevnog maltertiranja nisu odrekli. I što znaju da imaju smo jednu zemlju, Srbiju. Hvala i vama deco, što volite svoju zemlju i na tome što ćete svojim znanjem da doprinesete njenom napretku“, rekao je predsednik.

Vučić je osnovcima i njihovim vaspitačima i nastavnicima poručio da ukoliko misle da država može da uradi bilo šta to traže i kažu.

„Ako mislite da možemo bilo šta, što je realno i racionalno i moguće da uradimo, kažite. Roditelji mogu da vam ispune i želje iz bajke, mi ne možemo, ali vas molim da to kažete. Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda hram Svetog Save, ali sam posebno srećan što znam da smo bar malo mogli da pomognemo naše svetinje na KiM. Da obnovimo i sačuvamo sve od Dečana do Banjske“, rekao je predsednik.

Vučić se zahvalio i nastavnicima i roditeljima, a deci je uručio poklone.

(Tanjug) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This