Vučić: Plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji izmiče kontroli

Vučić: Plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji izmiče kontroli

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je upozorio na tešku situaciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

– Danas su uhapšena još trojica Srba uz objašnjenje da je maltretirao nekog na nekom groblju, toliko smiješno i zastrašujuće da riječi nemam – rekao je Vučić govoreći o hapšenju Srba na KiM.

– Uvijek će dvije strane da budu krive, ako smo mi bar malo krivi, uvijek ćemo samo mi da budemo krivi. Srbi će da pate i da plate, udario je na Sjever i na opštinu Vučitrn, očigledno je da se neće zaustavljati. U skladu sa tim donosićemo mjere. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sjednica donosićemo odluke. I na jednoj i na drugoj lično ću da prisustvujem. Nema veliki broj evropskih lidera sa kojima se nisam sastao. Imali smo mnogo kontakata i razgovarao sam dugo sa španskim premijerom. Sa nekim ljudima sam se prvi put sreo, od Paragvaja, do centralnih američkih država. Dovoljno smo razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo – poručio je Vučić.

Ističe da je veoma važan sastanak sa predsednikom Južne Koreje.

– To je strašno važno, ali plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji polako, ali sigurno, izmiče kontroli. Kad vas stave u ćošak iz kog nemate kud tad morate da se branite svom svojom snagom. U britanskoj doktrini je to kao “pacov u uglu, sa sve četiri noge” – rekao je Vučić.

Kaže da ćemo “gledati da zaštitimo i sačuvamo naš narod”.

– Mi da se predajemo nećemo. Nikakve kapitulacije neće biti – poručio je on.

Ističe da ga više interesuje reakcija Zapada na izjavu ministra odmetničke vlade u Prištini da će biti uhapšen ako ode u Gračanicu.

– Svečlja je već pokušavao da unizi mog sina, pa nije uspio. Strašan je grijeh kada neko hoće da ode u svoju svetinju ili na liturgiju. To je pravi razlog za hapšenje nekoga i dovoljno govori o njihovoj demokratskoj prirodi i o onima koji ih podržavaju. Na kraju ćemo da vidimo ko će koga da uhapsi – rekao je Vučić.

Novosti

CATEGORIES
Share This