Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O’Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira Zajednicu srpskih opština, ali je naglasio da o svim drugim pitanjima kada je reč o KiM i Srebrenici nisu imali iste stavove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je svestan da je Amerika supersila a da je Srbija mala, ali da će se boriti protiv prijema Kosova u Savet Evrope.

“Mi ćemo se onoliko koliko možemo suprotstaviti tom nasilju i nad srpskom državom i narodom i boriti se. Izgubili-izgubili, šta da radimo.

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O’Brajan je rekao da su prvenstveno razgovarali o Vučićevoj poseti Njujorku.

„Kosovo je obećalo da će sprovesti obavezu da osnuje ZSO i to je od ključnog značaja za Srbe. Ako postoji zabrinutost da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje obaveze, nadam se da ćemo raditi na tome da ispunimo obećano i pomognemo. Međunarodna politika prema Srbima na KiM počiva na zasnivanju ZSO“, rekao je on.

O glasanju po pitanju Rezolucije o Srebrenici rekao je da je bio deo tima koji je istraživao ubistva.

„Mnogi počinioci su bili u istražnom postpuku i osuđeni su. Sećam se i toga da je najteži deo istrage, kada su nam vojska RS i zvaničnici Srspke garantovali bezbednost. Danas moramo da se suočimo sa istinom, tada smo bili partneri i moramo i dalje“, rekao je američki zvaničnik.

(RTS) Foto: Kurir

CATEGORIES
Share This