Vučić neformalno sa Dodikom

Vučić neformalno sa Dodikom

– Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će danas imati važan neformalni sastanak i razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom povodom različitih događaja i nagoveštaja događaja u narednom periodu u celom regionu, kao i da će u sredu ili četvrtak ići u Brisel.

„Verujem da će nam se u nekom trenutku u neformalnom delu priključiti i  patrijarh srpski gospodin Porfirije“, rekao je Vučić.

Kazao je da će biti mnogo važnih sastanaka.

„U četvrtak, mislim, sredu i četvrtak, valjda idemo u Brisel. Imamo taj samit za nuklearnu energiju, biće mnogo evropskih i svetskih lidera, svi evropski zvaničnici, tako da će to biti prilika za dodatno značajne sastanke za sve nas“, rekao je Vučić.

Vučić je danas prisustvovao ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE Shoji Srbija u Inđiji, koja će proizvoditi jezgra motora sa širokim spektrom primene.

„Reč o veoma važnoj investiciji pošto će, pored toga što će fabrika koristiti najnoviju tehnologiju, kompanije dovesti i nove japanske investitore u našu zemlju“, kazao je.

(Tanjug) Foto: Tanjug

CATEGORIES
Share This