Vučić naglasio da je avionska linija Beograd-Mostar značajna za Trebinje i okolinu

Vučić naglasio da je avionska linija Beograd-Mostar značajna za Trebinje i okolinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je otvaranje direktne avionske linije Beograd-Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i zapadne Hercegovine.

On je poručio da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes BiH. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jefitne i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći da koriste mostarski aerodrom – rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da to znači i otvaranje mosta ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom, te da je za Srbiju ta linija važna za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

-Važna nam je kao i njima, zato su dali subvencije kao i što je i Srbija dala – rekao je Vučić.

Avio-linija Beograd-Mostar obnovljena je nakon 33 godine i danas prvi avion “Er Srbije” polijeće za Mostar, na toj liniji letjeće tri puta sedmično. Napominjući da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, Vučić je rekao da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Agencije

CATEGORIES
Share This