Vučić: Imamo u Beogradu većinu, imaćemo najverovatnije 64 od 110 mandata

Vučić: Imamo u Beogradu većinu, imaćemo najverovatnije 64 od 110 mandata

 Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je da su danas naprednjaci osvojili većinu 62 ili 63 mandata od ukupno 110, kao i da je verovatnije da je to 63 mandata.

 „Više od godinu dana traju stravični pritisci vezani za nacionalne odnosno parlamentarne izbore, pokrajinske izbore, gradske izbore i lokalne izbore. Većinu smo imali i posle 17. decembra u Beogradu, 54 od 110, ali smo smatrali sa dva dodatna 56 da to nije dovoljan legitimitet, jer neki drugi nisu želeli da prave koaliciju sa nama.

Znači da umesto 54 mandata imaćemo 62 ili 63, što je vrlo lako“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u štabu SNS u Beogradu.

Istakao je da lista SNS ima 52 odsto glasova od onih koji su izašli, što je neverovatna pobeda.

To nije broj mandata, to je procenat glasova, rekao je Vučić.

On je rekao da je pobjeda SNS i u Novom Sadu, Nišu…

On je naveo da su neverovatni uspesi i rezultati posebno u opštinama na severu Vojvodine.

„Gotovo je neverovatno da je naša lista dobila nezamislivih 50 odsto u Subotici, možda je to i čudesniji veći rezultat od ovoga u Novom Sadu. A naši partneri Savez Vojvođanskih Mađara 27 odsto glasova“, rekao je Vučić.

Dodao je da su svuda u Vojvodini, u Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici osvojili preko  63 odsto glasova.

Što se Beograda tiče, Vučić je rekao da su sigurno pobedili u 15 od 17 opština i da je još uvek neizvesno u dve opštine.

CESID: Lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ osvojila je 53 odsto u Beogradu

– Prema prvim preliminarnim rezultatima, a na osnovu 51,1 odsto prebrojanih glasova, lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ osvojila je u Beogradu 53 odsto glasova, objavio je večeras Cesid/Ipsos.

Lista „Dr Savo Manojlović – i ja sam Beograd – Kreni-promeni“ osvojila je 17 odsto glasova, „Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović“ -12.6 odsto glasova.

U Novom Sadu, na osnovu 63,3 odsto uzorka IPSOS-CESIDA-a lista „Aleksandar Vučić – Novi sad sutra“ osvojila je 52,7 odsto, „Udruženi za slobodan Novi Sad“ 24,2, a lista „Kreni-promeni““ 9,9 procenata.

U Nišu je lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvojila je 45.2 odsto glasova, Grupa građana „Dr Dragan Milić“ 24.4 odsto glasova, dok je lista „Biramo Niš – Đorđe Stanković osvojila 15.4 odsto glasova, prenosi Kurir.
(Kraj) lol/

(Tanjug) Foto: Printskrin

CATEGORIES
Share This