Vučić: Biće još hapšenja, smišljen teroristički napad

Vučić: Biće još hapšenja, smišljen teroristički napad

– Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti još hapšenja, da se sada proverava povezanost svih lica sa napadačem na žandarma Miloša Jevremovića i da očekuje da najveći deo tog posla bude rešen do utorka.

Vučić je naglasio da je to bio potpuno smišljen teroristički napad i da se ništa slučajno nije dogodilo.

„Nije policija imala određena saznanja već je tužilaštvo radilo. Imali ste kompletnu obradu lica po nalogu tužilaštva. Tužilaštvo je to radilo i koliko sam čuo možda i grešim, bilo je pripremano sve, trebalo je još neki detalji da završe za tužioca, da bi imao dovoljno dokaza i da se ide u postupak, odnosno u hapšenje lica“, rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm, odnosno crveni nivo bezbednosti, Vučić je rekao da će državni organi najveći deo  rešiti do utorka i da će onda biti sve u redu.

Na pitanje kako komentariše jednu od reakcija koja dolazi iz Nemačke i komentar da ne čudi teroristički napad u Srbiji jer je rezolucija o Srebrenici nacrtala Srbiji metu na čelo, Vučić je rekao da je u pitanju  Irfan Peci koji je nekada bio veoma radikalan u svojim stavovima.

„Onda je svoje stavove promenio i, koliko znam, sarađivao i sa BND-om. Ovo nema sumnje da je jedna od stvari za koju ne mogu da kažem da je direktno uticala. Lagao bih, to je pitanje za istragu, ali nema sumnje da će i to kao neke od motiva biti ispitano“, rekao je Vučić.

Dodao je da, ipak, ne može o svemu da govori.

„Postoje različite škole i različiti pristupi i mi imamo veoma dobru saradnju sa obe islamske zajednice u Srbiji. Međutim, postoji tu pristup stranih službi gde preko nekih imama, pošto ne mogu direktno preko muftija, već preko nekih imama pokušavaju da prošire svoje uticaje“, rekao je Vučić.

Dodaje da su u pitanju neke škole i medrese i neke druge institucije.

„Radimo na tome, kao što se borite protiv pravoslavnog ekstremizma, tako se borite i protiv islamskog i svakog drugog. Ovo je potpuno smišljen teroristički napad, ništa se slučajno nije dogodilo. I preciznost sa kojom je Salahudin Žujović pogodio žandarma i želja da ga likvidira. I to je uradio tako da je pokušao da izbegne svaku reakciju žandarma, dakle da nije očekivao da je moguće da mu uzvrati. Nije ni podigao samostrel već je odozdo iz kese odapeo strelu i pogodio ga direktno u vrat“, rekao je Vučić.

Istakao je da zaista taj momak žandarm Miloš Jevremović zaslužuje divljenje za svoju prisebnost.

(Tanjug) Foto: Printskrin

CATEGORIES
Share This