(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU Tužilac ispred izraelske Ambasade, žandarm POGOĐEN STRIJELOM, napadač UBIJEN

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU Tužilac ispred izraelske Ambasade, žandarm POGOĐEN STRIJELOM, napadač UBIJEN

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da se dežurni javni tužilac VJT u Beogradu i javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nalaze ispred Ambasade Izarela.

Žandarma je strijela pogodila u vrat ispred ambasade gdje je bio na dužnosti obezbjeđenja.

Slučaj je kvalifikovan kao teroristički napad u Beogradu.

 

– Pripadnik Žandarmerije je u nužnoj odbrani, upotrijebio vatreno oružje i pucao na napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo – naveo je Stefanović.

On je dodao da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio obdukciju preminulog napadača i sve druge neophodne radnje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog slučaja.

Kako smo već pisali, danas oko 11 sati NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

– Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pripadnik Žandarmerije M.J. (1990) u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gdje će biti izvršena operacija vađenja strijele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju – izjavio je ministar Dačić.

On je dodao da je u pitanju teroristički akti i da je u pitanju napad na ambasadu i cijelu Srbiju.

Naknadno je Ivica Dačić izjavio da je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

„Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti“, izjavio je  Dačić, prenosi Telegraf.

Agencije

CATEGORIES
Share This