Vašington: Kamion sa slikama stradanja Srba na KiM

Vašington: Kamion sa slikama stradanja Srba na KiM

Ulicama Vašingtona, nedaleko od Bele kuće i Kapitola, danas je primećen kamion sa video zidom i razglasom na kojem su se, uz poruke povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, našle i slike stradanja Srba na Kosovu, ali i poruka premijeru tzv. Kosova Aljbinu Kurtiju.

Svojevrsni performans, uz isticanje simbola pobede – Natalijine ramonde, slika Nikole Tesle i Mihaila Pupuna, dok se sa razglasa čuo „Marš na Drinu“, podsetio je na jako srpsko-američko saveznistvo u dva svetska rata.

Na kamionu su se, međutim, pored srpskih i američkih zastava, te čestitiki povodom Dana primirja, tj. kako navode, Dana pobede, našle i slike koje su na Kapitolu skrenule pažnju na stradanje srpskog naroda na Kosovu.

Ređale su se potresne slike razrušenih srpskih manastira i kulturne baštine na Kosovu, više od 100 oskrnavljenih pravoslavnih grobova…

Poruke su ukazale da Srbi na Kosovu žive u konstantnom strahu, jer se stalno hapse, tuku, zaplašen lažnim optužbama Prištine…

Podsećanje i da su dva srpska dečaka na Badnje veče ove godine ranjena od strane aktivnog pripadnika bezbednosnih snaga, koji je i danas – slobodan.

Poruka i o kosovskom premijeru – da je „Kurti marksistički diktator“.

Kamion je primećen tokom dana, a prema informacijama sa društvenih mreža, organizator je srpska dijaspora u SAD.

Podsetimo, nedavno je u Vašingtonu, u organizaciji Ambasade Srbije u SAD, održana trodnevna konferencija o Kosovu i Metohiji, uz učešće velikog broja predstavnika srpske dijaspore iz cele Amerike.

(Kosovo online) Foto: Kosovo online

CATEGORIES
Share This