“Srpska solidarnost” daje stipendiju Dušanu Obrenoviću

“Srpska solidarnost” daje stipendiju Dušanu Obrenoviću

 

– “Srpska solidarnost” stipendira 18 mladih sa Kosova i Metohije sa po 100 evra mjesečno. Od decembra Dušan Obrenović biće naš 19. stipendista i potrudićemo se da mu pomognemo koliko smo u mogućnosti – kaže za RT Balkan predsjednik ove organizacije, Branko Antić.

Branko Antić jedan je od onih koji su uz Dušana bili sve vrijeme i molitveno, ali i da pomogne, kako god može. On je za RT Balkan ispričao prve utiske nakon razgovora sa Dušanom, ali i kako će “Srpska solidarnost” pomoći ovom mladiću.

– Odštampali smo seriju majica kada je Dušan Obrenović uhapšen i sav prihod od prodaje pripao je njemu. To je bio naš prvi korak i ono što smo odmah mogli da učinimo – kaže za RT Balkan Antić.

Sinoć, nakon puštanja iz pritvora u Podujevu, prema riječima sagovornika RT, Dušan Obrenović otišao je prvo kod svog duhovnog oca sveštenika Nenada Stojanovića, nakon čega je pozvao Branka Antića da mu se zahvali na svemu.

U svojim molitvama Antić je spominjao i nepravedno utamničenog mladića, i kako kaže, nije bio jedini, što je Dušana jako obradovalo.

– Nakon što je izašao iz pritvora Dušan se našao sa svojim duhovnim ocem Nenadom Stojanovićem. Zamolio je da me nazove da se zahvali i meni na pomoći i molitvama, ali i bratiji manastira Ostrog, jer su se, kao i u mnogim drugim svetinjama SPC molili za njegovo zdravlje – navodi sagovornik, dodajući:

– On je veoma skroman i pobožan. Vjera ga je održala i pomogla mu da prebrodi najteže trenutke.

Branko Antić uprkos zdravstvenim problemima i kanceru u poodmaklom stadijumu i dalje nesebično pomaže, iako zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da radi više od godinu dana.

Dušan, nažalost, zbog toka postupka koji se vodi protiv njega ne smije da se oglašava za medije, ali se saznaje da je srećan što je konačno sa sestrom i da je zahvalan svima koji su mu pružali podršku sve vrijeme dok je bio u pritvoru u Podujevu.

RT Balkan

 

CATEGORIES
Share This