„Skandalozno je sve ovo što se dešava“ Vučević poručio da je rezolucija o Srebrenici jednostrani akt jedne etničke grupe

„Skandalozno je sve ovo što se dešava“ Vučević poručio da je rezolucija o Srebrenici jednostrani akt jedne etničke grupe

Skandalozno je sve ono što se dešava oko Rezolucije o Srebrenici. Od činjenice da sama BiH nije u okviru svojih institucija usvojila taj prijedlog rezolucije nego je to jednostrani akt jednog ambasadora, da ne kažem jedne etničke grupe. To nije samo pitanje forme nego suštine jedne države koja je nastala nakon teškog građanskog rata.

Rekao je to Miloš Vučević, premijer Srbije.

Kako kaže, ovdje je preskočeno sve od institucija BiH, i Predsjedništvo, i Savjet ministara i entiteti…

– Jedan ambasador koji dolazi iz bošnjačke zajednice pušta taj prijedlog rezolucije. Naravno, ne radi on sam nego uz pomoć zapadnih zemalja – naveo je Vučević.

“Umjesto da pričamo o budućnosti, mi se vraćamo u prošlost”

Premijer je dodao da “umjesto da pričamo o budućnosti, kako da unaprijedimo puteve, saobraćaj, kako da vratimo Srbe, Hrvate i Bosance mi se vraćamo u prošlost”, piše Blic.

– Nemate odgovor na to. Neka se niko ne ljuti iz Njemačke koja je najveći naš ekonomski partner. Nemoguće je bilo kome u Srbiji objasniti da je Njemačka sponzor rezolucije o Srebrenici jer je ta država počinila najstravičnije zločine na ovoj teritoriji u dva svjetska rata – poručio je Vučević.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This