Severina o Vučiću i Dodiku: Jedan dobar, drugi loš

Severina o Vučiću i Dodiku: Jedan dobar, drugi loš

Zbog svojih političkih stavova Severina Vučković je bila na meti raznih komentara, a sada je u intervjuu za “Story” objasnila neke svoje poglede, pa je čak progovorila i o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i Miloradu Dodiku.

 

– U istom pitanju sam i liberal i nacionalista. Ili sam kako kome paše. Meni ni lijevi ni desni nikad nisu bili problem, nego sam možda ja njima problem. Odlazim na “Pride” šetnju za LGBTQ zajednicu, bila sam na protestu za prava žena na abortus u slučaju jedne trudnice s neizlječivo bolesnim plodom.

Ali nedavno sam bila i krsna kuma jednom predivnom i prepametnom dječaku. Mene zanimaju ljudi, a ne čija krvna zrnca im teku kroz vene. Pa, svi znaju ko je otac mog djeteta, moj bivši suprug, moj kompozitor… Sve Srbin na Srbinu (smijeh) i onda neko napiše da sam “osvjedočena mrziteljka Srba”. Kako to neko može da napiše kad zna da nije istina?

Severina se dobro klikće, pričaju urednici… Ma, nađite vi sebi drugu klikabilnu žrtvu. Tu ću stati, jer zaista nemam razloga da se pravdam svojoj publici, koliko god me blatila žuta bulevarska štampa u Srbiji ili Hrvatskoj. Moj pokojni otac Sever bio bi strašno ponosan da zna da sam politički proganik. Mnogo bi ga to radovalo, uvijek je bio za pravdu i za to da se stvari nazivaju pravim imenom pa makar bili za to kažnjeni, a ne, na pravdi boga, nagrađeni. Dobar je to osjećaj – izjavila je Severina.

Nedavno je Kurir objavio kako su pjevačici otkazan koncert na srpkoj planini Kopaonik, navodno zbog njenih izjava.

– Ovog puta, očigledno se neću vidjeti s publikom na Kopaoniku. Zašto? Nemam pojma, a nije da ne bih voljela da saznam iz čiste znatiželje. Organizatori su mom menadžeru potvrdili da su karte za moj koncert bile rasprodate. Ko je to prijetio i tražio da se moj koncert otkaže, ne znam – rekla je Severina, pa se nadovezala, spomenuvši predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, kao i predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

– Kažu iz najvišeg vrha. Čisto sumjam da se Vučić, pored toliko problema koje nosi na svojim plećima, baviti mojom malenkošću. Jedino neko od mojih bivših može da ima neki interes, koga drugog briga da li nastupam na Kopaoniku. Ali moji bivši, sve fini ljudi, ne vjerujem da je neko od njih…. A što se tiče hajke koja se digla oko mog mišljenja o jednom lokalnom bosanskom političaru, a to je da se loše ophodi prema ženama i da ne priznaje genocid.

Ni S od Srba nisam spomenula. No, teze su zamijenjene, kreće juriš na mene, najgori, za nacionalizam, mržnju prema Srbima i ostale gluposti. Koliko je poznato, predsjednik Vučić se lično poklonio žrtvama Srebrenice i izrazio saučešće porodicama žrtava. To nema veze s politikom ili nacijom, nego s kulturom duše, kolektivnom boli. To se dogodilo na području gdje je živjela i živi moja publika – zaključila je Severina za Story.

Ovo je prvi put da pjevačica govori o Aleksandru Vučiću, a kad je u pitanju Milorad Dodik, Severina ga je već pominjala, i to u negativnom kontekstu.

Naime, ona je odbila da vodi emisiju na jednoj televiziji, a kao razlog je navela to što je ovaj medij navodno u vlasništvu sina Milorada Dodika, Igora.

– Razlog odbijanja, mogu da ponovim, saznanje da je dio projekta porodica Dodik. Sam (Milorad) Dodik je neki dan izvrijeđao novinarku, što mu nije prvi put, a negiranje genocida u Srebrenici u potpunoj je suprotnosti sa gradnjom boljeg društva na našim prostorima – izjavila je tada Severina.

Nova.rs

CATEGORIES
Share This