Referendum na KiM: U Zvečanu niko nije glasao

Referendum na KiM: U Zvečanu niko nije glasao

– Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je da je do 15 časova na referendumu o smjeni gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru KiM glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17,  u Leposaviću 122 , dok u Zvečanu niko nije glasao, javlja Tanjug.

Privremene prištinske vlasti danas u četiri opštine na sjeveru KiM organizuju referendum o smjeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje je Priština propisala za referendum.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspio, potrebno je da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Na biračkim mjestima postavljene su kamere, a Srpska lista je ukazala i da birački spiskovi ne odslikavaju realno stanje na terenu, jer je zbog stalnih pritisaka Prištine došlo do iseljavanja Srba sa sjevera KiM.

Agencije

CATEGORIES
Share This