Prodat jugoslovenski gigant: Evo šta kaže novi vlasnik

Prodat jugoslovenski gigant: Evo šta kaže novi vlasnik

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku tijesta nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice.

Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i tijesta pod brendom „Fidelinka 1868“.

Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i sigurnost predatog žita subotičkih, i ne samo subotičkih poljoprivrednika. A u susjednoj zgradi mljelo se žito i pravile tjestenine bez kojih svoj rad nisu mogle da zamisle brojne domaćice. Tako je bilo sve do stečaja, u kom se kompanija Fidelinka našla prije skoro deceniju i po, kada su njeni pojedini dijelovi nastavili djelatnost, sa više ili manje uspjeha, kroz zakup.

Prodajom njenih dijelova i zaštitnog znaka, stečaj je faktički okončan prije skoro dvije godine, da bi nedavno Gebi iz Čantavira preuzeo silose, mlin, testaru.

„Ova godina će se odnositi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka, koji je osnova celog ovog poslovanja. Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice, što je ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region. Nakon osposobljavanja tog silosnog parka, za šta će nam trebati cela ova godina, sledeći korak biće obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će pratiti i testara. Znači, ovo je u sklopu tih pet godina“, kaže za RTV menadžer kompanije Gebi Atila Andraš Đuričin, prenosi b92.

U tom roku novi vlasnik planira ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i tijesta.

„U ovom momentu ta duga tradicija subotičkog mlinarstva i same Fidelinke spaja se sa modernom tradicijom industrijskog poslovanja koju predstavlja Gebi. Spajanjem ove dve, da kažem kvalitetne tradicije, mogu jedino da se stvore kvalitetni Fidelinkini proizvodi“, dodaje on.

Vjeruju da će sve planove vezane za Fidelinku ostvariti i prije zadatog roka.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This