Predsjednik Vučić: Imamo loše vesti, policija uhapsila 2 lica koja su izvršila ubistvo male Danke, priznali su

Predsjednik Vučić: Imamo loše vesti, policija uhapsila 2 lica koja su izvršila ubistvo male Danke, priznali su

– Pred nama su teški zadaci, već 8. imamo razgovore u Briselu, mi smo pripremljeni za to ali sve to u Briselu pretvorilo se u upakivanje i stavljanje mašnice na nelegalne radnje Aljbina Kurtija, mi u tome ni na koji način nećemo učestvovati, naglasio je predsednik Vučić dodavši da će pozicija našeg naroda biti sve teža ali mi ćemo ostati uz svoje narod i gledati kako da te probleme rešavamo koji će biti sve teži i stalni.

Strašne vesti za malu Danku

Imamo loše vesti za ovo naše dete, policija je uhapsila 2 lica koja su izvršila ubistvo male Danke, koliko sam shvatio, priznali su delo obojica… I sad ih vode na mesto ubistva… S kakvim monstrumima mi imamo posla – rekao je predsednik strašne vesti na vanrednoj sednici vlade u Palati Srbija.

On se obratio i ministru MUP rekavši: Bato (Gašić), vi ćete posle o detaljima…, kazao je Vučić. Kad je predsednik izgovorio ove reči u sali je nastao muk a i on sam je prosto zastao i zanemeo.

Još jednom zahvalnost policiji na svemu, na danonoćnom angažmanu u Boru… Srbija je toliko brinula a to pokazuje da nismo izgubili dušu…, kazao je predsednik pa dodao: Cela priča je neverovatna, kakvi monstrumi postoje…

Obratio se i ministru Gašiću „Idi ti Bato“ dodavši da će se ministar posebno obratiti sa svim detaljima o ovom strašnom događaju.

– Već 7. mi idemo u Pariz a već 8. su veliki razgovori sa predsednikom Makronom, imao sam dosad s njim već 19 razgovora a ovaj će biti strateški najvažniji, sa mnom će ići Siniša Mali – kazao je on i dodao: Spremili smo se za sve različite teme, a jedna je namenska industrija… Spremite papire i za poljoprivredu… Srbija nijednu svoju fabriku neće prodati 51 odsto, ali to ne treba da spreči dokapitalizaciju, a naša vojna industrija treba da triput da portaste a naša će ove godine proizvesti triput više granata nego jedna Francuska… Samo što mi naše kapacitete treba da utrostručimo ..

– 16. imamo zasedanje Parlamentarne skupštine SE a zašto sam vas sazvao jeste da formirate tim koji će da se bori, male su nam šanse ali to ne treba da znači da sad treba da sedimo i kukamo, ali treba da promenite pristup jer ako kažete argument da oni nisu država oni će vam reći da za njih 27 jesu, promenite pristup… Jedan argument je formiranje ZSO a drugi eksproprijacija za njihove policijske stanice na severu KiM.

– 22. imamo redovnu sednicu SB UN, loše je jer je taj izveštaj loš po nas, ostaje nam da se borimo… Ono što tražim od vas jeste da se borite, a ja ću da dam sve od sebe, a vi da se angažujete više na spoljnopolitičkom planu, lično ću zvati lidere afričkih zemalja, pa i predsednika Ugande da nam pomogne, da se borimo koliko je to moguće.

– Krenite u pripreme za sveukupni i politički sabor koji ćemo imati na Vaskrs i Đurđevdan sa Republikom Srpskom… Konačno, 11. će biti konačna odluka o Prištini za SE a mislim da malu šansu imamo pa tražim od vas da se borite jače više nego ikada i da se posvetite tome, to je za nas od predsudnog značaja jer ima tu i članica koje su priznale Kosovo ali koje možemo da obezbedimo da glasaju protiv ulaska tzv. Kosova u SE a to je pre svih veliki prijatelj Mađarska.

– Pripremajte se i za te izbore, biće duga kampanja, 20 dana… Razumeće ljudi, to kažem ministrima, a ljudi na terenu neka rade šta treba da rade

Na ovom zasedanju u najširem formatu, razmatraće se akcioni plan, odnosno odgovor države na izuzetno nepovoljnu političku situaciju, koja je kulminirala poslednjim pritiscima na Beograd kada je reč o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

Takođe, očekuje se da na dnevnom redu budu i regionalne teme i ekonomski izazovi koji su pred našom zemljom.

Kurir
CATEGORIES
Share This