Prali pare preko svojih žena: Novac od ubistva i droge klana Velje Nevolje prale Bojana i Tanja

Prali pare preko svojih žena: Novac od ubistva i droge klana Velje Nevolje prale Bojana i Tanja

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se za optuženičkom klupom zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima.

Na prethodnom ročištu u Specijalnom sudu one su iznosile svoju odbranu, kada su govorile o porijeklu novca i imovine koja je u njihovom vlasništvu, a već na sljedećem koje će biti održano sredinom mjeseca, biće izvršen uvid u papirologiju dokaze koje je Tužilaštvo prikupilo tokom istrage.

Kako se navodi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv vođa klana i njihovih žena, Veljko Belivuk i Marko Miljković sa svojim suprugama i Bojanom i Tanjom prali pare od ubistava i šverca droge investirajući milionske cifre u nekretnine, luksuzne automobile, ali i satove.

Kako saznajemo, Belivuk i Miljković do detalja su osmislili plan kako da pare koje su zaradili kriminalnim aktivnostima uvedu u legalne tokove – kupovali su imovinu na tuđa imena, mahom supruga, ali i tašte, odnosno dede.

U optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal do detalja je opisan modus operandi pranja para klana Velje Nevolje.

Bojana Belivuk, supruga Velje Nevolje, prvi put je iznijela informacije o svom životu s vođom klana. Ona je istakla da je zarađivala 60.000 dinara mjesečno, a nakon trećeg djeteta je dobila i roditeljski dodatak od otprilike 100 evra mjesečno. Kako se navodi u optužnici, Bojana tvrdi da su luksuzne vile izgradili kroz teške životne okolnosti.

FOTO: RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

PROČITAJTE JOŠ

Sve što Veljko i ja posjedujemo, stekli smo radom. Od kada smo se upoznali kao tinejdžeri uvijek smo gledali da uštedimo i da imamo svoj krov nad glavom. Svakog mjeseca smo izdvajali novac, bez obzira kolika nam je bila plata. Štedjeli smo za svoj stan. Štednja je počela još 2006. godine. Nismo mnogo izlazili, nismo davali novac na skupu garderobu i nakit. Ne pušimo, ne pijemo, ne drogiramo se i ne trošimo novac na takve stvari – započela je svoje svjedočenje tada Bojana Belivuk, supruga Veljka Belivuka.

Tanja Miljković, žena Marka Miljkovića, iznoseći svoju odbranu negirala je izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret. Na početku saslušanja istakla je da je nezaposlena i da se izdržava od pomoći roditelja i rodbine. Vezano za stan u čiji sam otkup krenula, navodim da sam se udala 2015. godine i da smo Marko i ja na svadbi dobili 200.000 evra. Polovinu tog novca uzela sam za sebe, dok je drugu polovinu Marko zadržao za sebe.

Kako je rekla, od tog novca htjela je da kupi svoju prvu nepokretnost i dala je 100.000 evra za stan u Ulici Živka Davidovića, a trebalo je da isplati ostatak do 150.000 evra – ispričala je Tanja.

Dodala je i da je tokom vremena štedila novac koji je dobijala od rodbine i roditelja, ističući da nije precizno znala tačan iznos, ali je procijenila da je bilo otprilike 50-60.000 evra. Taj novac planirala je da iskoristi kako bi isplatila stan do kraja, piše Blic.

CATEGORIES
Share This