„Posle Fica, pozivaju na likvidaciju Vučića i Orbana“: Ruska obaveštajna služba izdala saopštenje

„Posle Fica, pozivaju na likvidaciju Vučića i Orbana“: Ruska obaveštajna služba izdala saopštenje

Pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite kreću u otvoreni politički teror protiv svojih protivnika, saopštila je Spoljna obaveštajna služba Rusije.

„Pres-biro Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije saopštava da dobijeni podaci ukazuju na rastuću ljutnju rukovodstva SAD i EU zbog objektivnog procesa promene geopolitičke realnosti i jačanja pozicija nacionalno orijentisanih političkih snaga. Atentat na premijera Slovačke Roberta Fica 15. maja ove godine pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite, u uslovima u kojima ne uspevaju da održe svoju hegemoniju ‘civilizovanim metodama’, prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika. Takve odmazde imaju za cilj zastrašivanje onih koji ne misle isto,“ navodi se u saopštenju.

Napominje se da zločin nad Ficom „nehotično upućuje na analogiju sa čuvenim ubistvima Martina Lutera Kinga i Ulofa Palmea, koji su pokušali da idu protiv mejnstrima“.

„Na sreću, šef vlade Slovačke ostao je živ. Iza zvaničnih neiskrenih želja za ozdravljenjem Fica koje se čuju sa Zapada, krije se pravo lice globalističke sekte – njene pristalice u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića,“ ističe se u saopštenju Službe.

U saopštenju se dodaje da se istraga terorističkog napada nastavlja. S tim u vezi, Služba napominje da SAD i njihovi evropski saveznici uporno pokušavaju da nametnu verziju da je napadač radio sam i bio nezadovoljan „padom nivoa demokratije u Slovačkoj“.

„Prema podacima koje je dobila Spoljna obaveštajna služba Rusije, američke vladine agencije već pokušavaju da se uključe u istragu kako bi je usmerili u ‘odgovarajućem pravcu’. Zadatak je da se isključi promocija teme političkog terorizma u Evropi i, tim pre, mogući spoljni trag u terorističkom napadu,“ ocenjuje se u saopštenju.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

CATEGORIES
Share This