Policija javila Luki Bojoviću da mu je život ugrožen: Novi detalji drame na Vračaru, evo kako se plela mreža ubistva

Policija javila Luki Bojoviću da mu je život ugrožen: Novi detalji drame na Vračaru, evo kako se plela mreža ubistva

Petorica muškaraca uhapšena je prije dva dana u ulici na Vračaru u kojoj živi Luka Bojović, a prema nezvaničnim saznanjima, policija je Bojovića obavijestila o operativnim saznanjima da mu je život ugrožen.

Kako kaže izvor upućen u slučaj, Bojović je rekao da je uočio sumnjive ljude i automobile u blizini njegovog stana.

– On zna da je potencijalna meta i zato je kao mjeru predostrožnosti organizovao svoj sistem obezbjeđenja – kaže izvor.

Na njivama iza Dunava isprobavali pištolj

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, petorica osumnjičenih za pripremanje krivičnog djela – teško ubistvo, od kojih se dvojica terete i za druga krivična djela, su od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodijelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog djela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

Hapšenje kriminalne grupe u Beogradu
FOTO: BLIC TV/SCREENSHOT

U tom cilju iznajmili su tri “štek stana” na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog djela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog djela.

Nabavili su pištolj marke “Walther Creed” sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog djela Teško ubistvo.

U ležištu pištolja bio metak, u okviru 13

Kako je saopšteno, osumnjičeni su spriječeni u izvršenju pripremanog krivičnog djela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godine. Kako je Blic pisao, osumnjičeni su uhapšeni u ulici u kojoj živi Luka Bojović.

Kod Nikole P. je prilikom hapšenja pronađen pištolj marke “Walther Creed” sa izbrušenim serijskim brojem, namijenjen izvršenju krivičnog djela.

U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka.

Prijeti im robija

Naredbom o sprovođenju istrage Nikola P. (25) se sumnjiči za krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dvije do 12 godina, a Milan I. (31) za krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Protiv pomenute dvojice osumnjičenih, kao i protiv Bogdana P. (31), Filipa K. (30) i Saše K. (32) biće preduzete dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika. Za ovo krivično djelo zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora, piše Blic.

Branili se ćutanjem

Svi osumnjičeni su se na današnjem saslušanju u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog djela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This