Otvoren auto-put Ruma – Šabac, bolja veza sa Srpskom

Otvoren auto-put Ruma – Šabac, bolja veza sa Srpskom

Auto-put u punom profilu Ruma-Šabac dužine 24,6 kilometara svečano je otvoren danas, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će putarina na ovom dijelu auto-puta do Nove godine biti besplatna.

Otvaranju su pored predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Goran Vesić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbij Tomislav Momirović, ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predstavnici izvođača azerbejdžanskog Azvirta, kao i predstavnici Rume i Šapca.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na svečanosti otvaranja novog autoputa u punom profilu od Rume do Šapca u dužini od 24,6 kilometara, da treba što prije završiti i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice

– Imamo mnogo autoputeva i biće ih tek, ali ovaj deo do Loznice je važno da završimo. Ovo je bilo najvažnije, ali mora sad da se završi i do Loznice, jer to nas poslije spaja i sa Malim Zvornikom i sa kompletnim Podrinjem – rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će putarina na ovom dijelu auto-puta biti besplatna do Nove godine, te da su cijene za dionicu Ruma – Šabac 100 dinara, 270 dinara Beograd – Šabac, a 170 dinara Beograd – Ruma.

Istakao je da će nova dionica auto-puta podići Loznicu i dovesti nove investitore.

(Tanjug)  Foto:Tanjug

CATEGORIES
Share This