Osmani traži da Srbija bude sankcionisana

Osmani traži da Srbija bude sankcionisana

– Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani sastala se juče sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom i nemačkim ambasadorom u Prištini Jernom Rodeom sa kojima je razgovarala o  najnovijim dešavanjima na severu KiM i poručila da Srbija treba da bude sankcionisana.

„Na sastanku je razgovarano o najnovijim dešavanjima na severu  Kosova nakon terorističkog napada srpskih kriminalnih grupa koji je rezultirao smrću jednog policajca i ranjavanjem nekoliko drugih“, navodi su saopštenju predsednice privremenih institucija.

Osmani je navela da „terorističke akcije i akte agresije“ na severu KiM sprovode strukture koje, kako navodi, „podržava Beograd“ i dodala da je delovanje kosovske policije prema tim strukturama „legitimno“.

„Ovakvi postupci predstavljaju narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kosovo i Srbija treba da bude sankcionisana za ove radnje“, poručila je Osmanijeva.

Na sastanku je razgovarano i o rezultatima koji se očekuju od samita Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani tokom oktobra.

Zaracin i Rode su se prethodno sastali i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

(Tanjug) Foto: EPA/Valdrin Xhema

CATEGORIES
Share This