Niko ne može da ukrade narodnu volju, to je svetinja

Niko ne može da ukrade narodnu volju, to je svetinja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neće dozvoliti opoziciji okupljenoj oko liste „Srbija protiv nasilja“ da ukrade narodnu volju i istakao da ne postoji ništa važnije od toga.

„Da ukradu narodnu volju, nećemo im dati. Ne postoji ništa važnije. Sveta je narodna volja. Vox populi, vox dei. Glas naroda je glas Boga. Ne damo im da kradu“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da je vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreas Šider, koji je bio posmatrač na izborima, na sastanku sa njim rekao da je video „hrpu nevažećih listića“. „Znate šta je video? Onih njihovih 496 listića koje su dostavili RIK-u, od kojih su svi apsolutno ispravni“, naveo je predsednik.

On je upitao i šefa Misije ODIHR-a Alberta Jonsona zašto nije obavestio javnost o tome šta je čuo od predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa nekoliko dana pre izbora.

„To je ključna stvar. Zašto je to sakriveno? Mi ćemo na tome da insistiramo dok je sveta i veka. On je obavestio sve druge ljude da mu je rečeno na tom sastanku da izbore neće priznati ni na koji način i da se unapred spremaju za nemire i nepriznavanje izbora. Sve ono što su radili na izborni dan su bile izmišljotine. Znali su oni kakvi će biti izborni rezultati“, istakao je Vučić.

Dodao je da su svi znali sve i da je šefu Misije ODIHR-a unapred najavljeno da će opozicija okupljena oko liste „Srbija protiv nasilja“ da „pravi haos i da neće priznati rezultate izbora“.

„To su znali svi oni i mnogi ambasadori u Beogradu. Za sve to imamo dokaze“, rekao je Vučić i dodao da će izneti dokaze ukoliko bude potrebno.

„Ko vam je naredio da ćutite? Kome je u interesu da lomi kičmu Srbiji? Zato što vi nećete da kažete istinu da je sve bio unapred pripremljeni scenario. Mnogo je ovo važno. Hoću da ljudi u Srbiji znaju da je to bilo unapred pripremljeno jer su izbori bili čisti kao suza“, naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, pripremana je medijska platforma za haos sa ciljem da se „omalovaži Srbija kako bi mogli da se vrše dodatni pritisci“.

Dodao je da od ovog pitanja neće nikada odustati jer, kako je istakao, istina mora da se sazna. „I verujte mi, saznaće se istina. Dakle, sve su oni to znali“, zaključio je Vučić.

(Tanjug)  Foto:Schrenshot/pink

CATEGORIES
Share This