Na sjeveru KiM uhapšeno 8 Srba: U okviru akcije zaplijenjena velika količina oružja (FOTO)

Na sjeveru KiM uhapšeno 8 Srba: U okviru akcije zaplijenjena velika količina oružja (FOTO)

Ukupan broj Srba uhapšenih na sjeveru Kosova i Metohije, za koje se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvom pripadnika policije, povećan je na osam, saopštila je danas kosovska policija.

U saopštenju se podsjeća da je u Banjskoj u ponedjeljak uhapšeno dvoje Srba i dodaje da je u okviru akcije hapšenja zaplijenjena velika količina oružja.

Kako se navodi, zaplijenjena su dva vozila, jedno oklopno vozilo, kao i jedno teško vozilo – bager, u kojima je pronađen veliki broj različitog oružja.

Među oružjem koje je zaplijenjeno su i puška kalibra 30 milimetara, dvije duge puške, odnosno mitraljezi, po jedan snajper, minobacač i automatska puška, 74 šaržera za pušku AK47 i devet pancira.

U saopštenju policije tzv. Kosova navodi se, takođe, da su u manastiru Banjska pronađene dvije puške AK47, kao i jedan pancir, koji su, kako se tvrdi, odnijeti sa lokacije na kojoj je ubijen jedan pripadnik policije tzv. Kosova.

 

Pored toga, u saopštenju se dodaje da su na području sela Banjska stacionirane policijske jedinice i da tu, kako se navodi, “pružaju bezbjednost, i omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtjevima meštana”.

Podsjećamo, u sukobu Srba i pripadnika kosovske policije u nedjelju ujutru u Banjskoj poginula su tri Srbina i jedan pripadnik kosovske policije. Selo Banjska je i dalje blokirano, a juče je uhapšeno još troje Srba, navela je Kancelarija za KiM.

Srpska lista saopštila je da su danas, sutra i prekosutra dani žalosti u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije proglasila je srijedu za Dan žalosti u cijeloj Srbiji, piše Blic.

Srpska info

CATEGORIES
Share This