Kurti naredio upad u opštinu Gora

Kurti naredio upad u opštinu Gora

Brutalni upad do zuba naoružanih pripadnika specijalne jedinice u kancelarije opštine Gora izvršen je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija i sa ciljem zastrašivanja nealbanaca, prije svega Goranaca, saopštila je Srpska lista.

– Hiljade porodica u opštini Gora je ugroženo zbog ovog kaubojskog upada i to mora biti alarm za reakciju međunarodne zajednice koja napokon mora da stane na kraj ovom zulumu – navodi se u saopštenju.

Kako navode, etničko čišćenje svih koji vole državu Srbiju je plan režima u Prištini i način na koji oni doživljavaju multietničnost na ovim prostorima.

– Blokiranje čitavog sela u kome u miru žive Goranci uz demonstraciju sile izazvao je uznemiranje naše braće iz goranskog naroda u Dragašu ali i uznemirenje svih Goranaca ma gde da oni žive – istakli su iz Srpske liste.

Srpska lista napominje da Kurti čini sve da pobjegne od dijaloga i vjeruje da će etničkim čišćenjem Kosova i Metohije od Srba i ostalih nealbanaca uspjeti u namjeri da riješi sva pitanja i probleme koji su morali i koji će morati biti dio dijaloga.

– Nakon što su Kurtijevi ministri pokazali `nadljusku hrabrost` u borbi sa bilbordom u Zvečanu i slali poruku da će tragovi Srbije nestati, želimo da im poručimo da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji ujedno i trag Srbije na ovim prostorima, a ujedno i seme iz kog će jednog dana svanuti sloboda i kraj okupacije – saopštila je Srpska lista.

Srna

CATEGORIES
Share This