Hil: Prištini ćemo odobriti kupovinu raketa “džavelin”; Vučić: Razočarani smo

Hil: Prištini ćemo odobriti kupovinu raketa “džavelin”; Vučić: Razočarani smo

 

Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača.

On je istakao da je Srbiju neophodno da se nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture.

Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dvije zemlje, zaključili su sagovornici.

Ambasador Hil je, ovom prilikom, srpskog predsjednika o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa “džavelin”. Kako je Hil naveo, Stejt department će taj zahtjev Prištine uputiti američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će Srbija, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa.

– Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu – rekao je Vučić.

Tanjug

CATEGORIES
Share This