Dankino tijelo su prošlog četvrtka premjestili negdje

Dankino tijelo su prošlog četvrtka premjestili negdje

Majorka policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za Blic TV govori o potrazi sa tijelom ubijene Danke Ilić i otkriva kako je tekla istraga i hapšenje ubica Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koji su priznali da su prvo udarili kolima Danku Ilić (2), a zatim njeno tijelo bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović kaže za da se nada pozitivnom ishodu u potrazi za tijelom ubijene Danke Ilić, djevojčice koju su ubice Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim automobilom JKP Vodovod, a zatim bacili na za sada nepoznatu lokaciju.

Jako kvalitetan tim ljudi i sva raspoloživa tehnička sredstva trenutno su na terenu i nadam se pozitivnom ishodu. Vjerujem u stručne ljude koji se nalaze na terenu i sigurna sam da će sve uraditi kako treba.

Majorka Otović Pjanović kaže da je tokom razgovora sa majkom saznala da je ubijena Danka Ilić imala naviku da “trči uz stranu i da se spušta”, što je policiju navelo na zaključak da se najverovatnije radi o nesrećnom slučaju.

Kao što je ministar juče na konferenciji za novinare pojasnio, djevojčica je bila na mjestu događaja, tačnije na ulici pored placa na kom se nalazila sa svojom majkom u vremenskom intervalu od 13:45 do 13:52.

Djevojčica je tada zapažena. Osumnjičeni su u 13:50 svojim vozilom, službenim automobilom Vodovoda gdje su i zaposleni, bili parkirani ispred ulaska na taj plac i zadržali su se neka dva i po minuta.

Kako je majka govorila u tim iscrpnim razgovorima, djevojčica je imala naviku da trči uz stranu i da se spušta, imali smo ideju da se može raditi o nesrećnom slučaju.

Analizirajući vrijeme kada je dijete zapazila žena koja se nalazila u kući do parcele smatrali smo da su se osumnjičeni zaustavili, krenuli u rikverc ili nastavili kretanje, pa da se desilo ono što su u svojim iskazima i priznali – da su udarili dijete vozilom i stavili je na zadnje sjedište.

Ono što je za nas bilo indikativno je podatak da su oni, prema GPS uređaju i po snimcima kamera koje smo uzeli, imali zadržavanje na toj relaciji. To nam je izazvalo sumnju i zato smo usmerili istragu ka njima.

Naravno, nismo očekivali da će oni nakon svega toga što su učinili i što su dijete stavili u gepek… Čitali ste ono što je načelnik Cmolić objasnio, da je dijete bilo živo… Ne mogu da detaljišem i da shvatim taj monstruozni čin da neko uopšte može učiniti tako nešto…

Kako kaže majorka Otović Pjanović, istraga se i pored toga što su najsumnjiviji bili Srđan Janković i Dejan Dragijević, kretala u više pravaca.

Oni su imali zadržavanje na toj deponiji Starobanjskog puta. To je, inače, vještačka deponija. Starobanjski put je slabo prohodan i tu bi otprilike, ko god bi prošao, bacio nešto što nije uspio da odbaci na mjesto gdje treba. Ta deponija je pretraživana dva puta

Nakon proveravanja svih ovih podataka, budući da nam se tu zaista mnogo stvari poklapalo, sve je ukazivalo da se zaista radi o tim licima kao mogućim osumnjičenim. Naravno, nastavili smo pritom da radimo i mnoge druge provere, da ne bismo bili isključivi i bazirali se samo na ovu verziju.

Trudili smo se da budemo razumni i sveobuhvatni kako bismo došli do eliminacije svega onog što ne bi išlo u prilog da se neko može dovesti u vezu sa izvršenjem ovako monstruoznog djela.

Nakon tačno 28 minuta je cijela ekipa zajedno sa vatrogascima bila na terenu i pretraživala deponiju. Tu je bila Gradska čistoća. Bukvalno se izvrnuo svaki kamen, svaki paket, sve što je bilo na tom mjestu. Nije pretraženo samo mjesto gdje je odstranjeno smeće.

(Blic)

CATEGORIES
Share This