Biće pritisaka, pitanje Kosova i Metohije i Republike Srpske će se sve oštrije postavljati

Biće pritisaka, pitanje Kosova i Metohije i Republike Srpske će se sve oštrije postavljati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se plaši da će situacija oko Kosova i Metohije i Republike Srpske da bude postavljana na sve oštriji način u narednom periodu, kao i da će Zapad da bude sve nervozniji pred ruske izbore 17. marta.

„Sve zavisi od geopolitičke situacije, zato se uvek mnogo nerviram i sekiram. Vidim da će vršiti na nas mnogo veći pritisak. Ne mislim da će biti jednostavno, ali borimo se“, kaže Vučić.

On je za TV Hepi pojasnio da je za očekivati da će ruski predsednik Vladimir Putin očekivati uspehe na bojnom polju, a da će se sa druge strane održati i izbori na Tajvanu i za Evropski parlament.

„Oni koji su jastrebovi protiv Srbije biće još žešći poput Grošelja i Viole fon Kramon do svih ostalih koji će da dođu da nam sole pamet, da nam objasne da nije bio dobar izbor, da nema demokratije ovde, a oni su mnogo velike demokrate. I to će da rade sve do maja“, rekao je Vučić.

Dodao je da se tada ceo svet seli u SAD gde će biti održani najveći izbori, ali to ništa ne znači.

„Imaćemo utakmicu koju ceo svet čeka, a mi moramo politički da preživimo i ekonomski napredujemo. Moramo da imamo iskusne ljude da taj naš brod vodi“, rekao je Vučić.

Rekao je da će prosečna plata biti 1400 evra, a penzija 650 evra.

„Samo nam je potreban mir, i nadam se da će za godinu, godinu i po dana, prestati najveći sukob, i onda će sve biti lakše“, istakao je Vučić.

(Tanjug) Foto:BN

CATEGORIES
Share This