„Akcija na Kosmetu je moj lični čin i to sam samoincijativno uradio kako bi odbranio moj narod“

„Akcija na Kosmetu je moj lični čin i to sam samoincijativno uradio kako bi odbranio moj narod“

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je na konferenciji za medije njegov punomoćnik advokat Goran Petronijević.

– Zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septebra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska.

Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije.

Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem – poručio je Radoičić.

On ističe da o tome nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, kao ni iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohiji.

– Niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru – tvrdi Radoičić.

(Telegraf.rs)

CATEGORIES
Share This