Za Dodika Mićo Кraljević čovjek od autoriteta, može da riješi sve probleme

Za Dodika Mićo Кraljević čovjek od autoriteta, može da riješi sve probleme

Predsjednik Srpske je istakao da je veoma ponosan na ono što urađeno u Vlasenici, dodajući da su građanima sa skijaškim centrom „Igrišta“, koji je velika investicija, vratili nadu da se ovdje mogu graditi razni sadržaji.

 – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će skijaški centar „Igrišta“ u Vlasenici biti izgrađen i da će biti na ponos svih, ističući da je riječ o dobrom projektu, o čemu govori i činjenica da postoje investitori koji žele da grade sadržaje na Igrištima.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Кraljevićem razgovarano o realizaciji ovog projekta, što će zajednički koordinisati opština, Olimpijski centar „Jahorina“ i Vlada, odnosno resorno ministarstvo.

On je najavio da će u narednih nekoliko dana u Vlasenici biti održan sastanak o daljoj realizaciji izgradnje skijaškog centra „Igrišta“.

„Učinićemo sve da se to završi. Inteziviraćemo radove na Igrištima, danas smo se dogovarali kako to da učinimo. Neće biti urađeno ništa mimo regulacionog plana i mimo pravila, niti će biti divlje gradnje“, rekao je Dodik.

On je istakao da će biti birani najbolji investitori koji mogu brzo da naprave hotele i da se taj sadržaj na Igrištima što prije završi.

Dodik je pohvalio Кraljevića na njegovom angažmanu da se realizuje ova investicija, koja će, kako je rekao, biti urađena uz sve teškoće u procedurama koje nisu male.

„Jasno je vidljivo da će to nesumnjivo ima benefite za lokalnu potrošnju“, rekao je Dodik i dodao da nijedno pitanje koje je načelnik opštine Vlasenica otvorio nije ostalo bez njegovog odgovora.

Predsjednik Srpske je istakao da je veoma ponosan na ono što urađeno u Vlasenici, dodajući da su građanima sa skijaškim centrom „Igrišta“, koji je velika investicija, vratili nadu da se ovdje mogu graditi razni sadržaji.

On je rekao da je Кraljević na najbolji način postavio sinergiju između opštine i Republike i da Vlasenica može da bude primjer takve dobre saradnje.

„Da nije bilo toga ne bi se desila ni `Igrišta`, koja su stavljena na teret republičkih sredstava. Sve što se radi, radi se na teret sredstava Vlade Republike Srpske da bi ovaj narod ovdje imao dobrobit“, naglasio je Dodik i dodao da će biti završen i dom.

Dodik je potvrdio da će saradnja sa lokalnom vlašću koju predvodi Кraljević biti nastavljena.

„Imajući u vidu u kakvim smo se mi okolnostima nalazili, usudio bih se da kažem da smo u Vlasenicu uložili više nego što je to učinjeno u prethodnih 20, 30 godina“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Кraljević čovjek koji autoritetom može da obezbijedi da bilo koji problem koji ovdje postoji bude riješen.

„Vjerujem da ćemo nastaviti da sarađujemo, ja to uopšte ne dovodim u pitanje“, rekao je Dodik i dodao da će biti nastavljen projekat koji se odnosi na brzi puti koji treba da prođe i kroz Vlasenicu.

(Srna) Foto: Srna

CATEGORIES
Share This