Vukanović prijavio Stevandića, traži njegovu smjenu

Vukanović prijavio Stevandića, traži njegovu smjenu

Šef Kluba poslanika liste „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović rekao je da su poslanik te liste Đorđe Vučinić i on sinoć bili u banjalučkoj policiji i dali izjavu, ali da ne očekuje da će Stevandić biti kažnjen.

„Ne očekujem da će policija nešto preduzeti ali neka ostane evidentirano da smo ga prijavili. Ovo nije Stevandiću prvi put da fizički nasrće. Sjetite se da je u julu ove godine potpredsjednik skupštine Petko Rankić izjavio da ga je Stevandić „iznabijao“ glavom u svom kabinetu i izgurao napolje. Čovjek se ponaša kao slon u staklenoj radnji“, rekao je Vukanović za Srpskainfo.

Vukanović tvrdi da se Stevandić ponaša kao da je vlasnik Narodne skupštine Republike Srpske i nasrće na sve koji mu se ne sviđaju.

On ističe da nije prošlo ni pet mjeseci otkad je policija intervenisala u NS Republike Srpske zbog Stevandićevog nasrtaja na Rankića.

– On ne shvata da je prvi među jednakima i da se ne može ponašati kao da je NS Republike Srpske njegova prćija. Mene je birao narod da ih predstavljam u NS Republike Srpske, isto kao i njega. Čovjek je potpuno izgubio kontrolu“, tvrdi Vukanović.

Zbog svega što se desilo Vukanović najavljuje da će na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske, koja se očekuje u februaru naredne godine, tražiti Stevandićevu smjenu. Smatra da nije sposoban da vodi parlament jer je konfliktna osoba.

„Prešao je sve moguće crvene linije“, poručio je Vukanović.

Podsjećamo, predsjednik Narodne skupšptine Republike Srpske Nenad Stevandić „nasrnuo“ je juče na Vukanovića i Vučinića. Veći fizički obračun spriječili su poslanici i obezbjeđenje.

(BN) Foto: SRNA/NSRS

CATEGORIES
Share This